top of page

Om oss

Svarttrost lager historiefortellende podkaster. Seriene som gjør at du forlenger gåturen, glemmer å gå av bussen eller blir sittende i bilen til episoden er ferdig. Vi jobber journalistisk, med et klart mål: Å berøre gjennom øret.

Svarttrost ble startet i 2018 og vi jobber journalistisk etter Vær varsom-plakaten.

Redaktøransvar_merke
Ellen Wisløff BW
graphic_element
Ellen Wisløff
graphic_element

Ellen Wisløff

Partner/daglig leder

Telefon: 934 24 242

E-post: ellen@svarttrost.no

Ellen Wisløff (f. 1973) er partner og daglig leder i Svarttrost. Hun har bakgrunn som journalist og redaktør i Aller Media. Ellen er også damen bak instagramkontoen @renpoesi med over 100.000 følgere og redaktør for Ren poesi-utgivelsene (Aschehoug forlag). Hun har vært programleder i lyrikkprogrammet Ordet fanger på P2.

Kari Hesthamar

Partner/ansvarlig redaktør

Telefon: 922 25 063

E-post: kari@svarttrost.no

Kari Hesthamar (f. 1971) er partner og ansvarlig redaktør i Svarttrost. Hun er utdannet journalist og har jobbet til sammen 20 år i NRK, der hun var leder for Radiodokumentaren i NRK P2 fra 2011-2014 og prosjektleder for podkast i Marienlystdivisjonen fra 2016-2018. Kari har laget flere prisbelønnede dokumentarer både nasjonalt og internasjonalt, blant annet gull og sølv i verdensmesterskapet Prix Italia, tre ganger Prix Europa og tre ganger norske Prix Radio for årets beste program. 

Kari Hesthamar BW
graphic_element
Kari Hesthamar
graphic_element
Sindre Leganger BW
graphic_element
Sindre Leganger
graphic_element

Sindre Leganger

Partner/journalist

Telefon: 957 46 521

E-post: sindre@svarttrost.no

Sindre Leganger (f. 1987) er partner og journalist i Svarttrost. Han står bak eller var sentral i flere av de tidligste og mest suksessrike dokumentarpodkastene i Norge - som Uløst (VG), Skuddet på Toftøy (Aftenposten) og Hele historien (NRK). Seriene hans har flere ganger vunnet priser, både nasjonalt og internasjonalt.

Stine Therese Strand

Produksjonssjef

Telefon: 918 82 555

E-post: stine@svarttrost.no

Stine Therese Strand (f. 1991) er produksjonssjef i Svarttrost, og jobber med administrasjon og forretnings- og idéutvikling. Hun har over ti års redaksjonell erfaring fra Aller Media, hvor hun har jobbet med publikasjoner som KK, HENNE og KK Living. I fem år, fra 2017 til 2021, var hun utgavesjef for KK, og ledet produksjonen av magasinet.

Stine Therese Strand BW
graphic_element
Stine Therese Strand
graphic_element
Anne Line Sundby BW
graphic_element
Anne Line Sundby
graphic_element

Anne Line Sundby

Journalist

Telefon: 916 38 938

E-post: anneline@svarttrost.no

Anne Line Sundby (f. 1972) er utdannet sosialantropolog og dokumentarregissør. Fra 2004 jobbet hun med visuell historiefortelling som bl.a redaktør, regissør og castingansvarlig for flere både norske og internasjonale tv- og dramaproduksjoner. Våren 2020 kom hun inn i Svarttrost da hun produserte podkastserien Datinghelvete for VG. Hun har ledet vårt arbeid med Nasjonalmuseets audioguide, en omfattende produksjon av lydhistorier på flere språk. Anne Line var journalist/programleder for podkastserien Gåten Jan Helge Andersen.   

graphic_element

Synva Hjørnevik

Journalist

Telefon: 416 98 509

E-post: synva@svarttrost.no

Synva Hjørnevik (f. 1991) er journalist i Svarttrost, hvor hennes seneste prosjekt var Operasjon CharlieI 2019 lagde hun podkastserien Utafor, om utenforskap i samfunnet. Før hun kom til Svarttrost har hun jobbet som podkastprodusent og konseptutvikler i flere produksjonsselskaper, blant annet Rubicon Radio og PLAN-B. Synva har også erfaring som kulturjournalist i Dagbladet og NRK. 

Synva Hjørnevik BW
graphic_element
Synva Hjørnevik
graphic_element
Thomas Alkärr BW
graphic_element
Thomas Alkärr
graphic_element

Thomas Alkärr

Journalist

Telefon: 909 95 590

E-post: thomas@svarttrost.no

Thomas Alkärr (f. 1975) er journalist og lager lydhistorier til Nasjonalmuseets audioguide. Thomas  har lang erfaring fra NRK som researcher, reporter, vaktsjef og programleder både i radio og TV. I 2017 var han reporter i 17. mai-sendingen på NRK og ble nominert til Gullruten og Prix Italia for utforskingen av samtidskunst i TV-serien Thomas og den vanskelige kunsten. De siste årene har han hatt regi på blant annet livsstilserien Oppfinneren og musikkdokumentarserien Helvete - historien om norsk black metal (2020) på NRK TV.

Ida Karine Gullvik

Journalist

Telefon: 480 22 966

E-post: ida@svarttrost.no

Ida Karine Gullvik (f. 1985) har bakgrunn fra blant annet Klassekampen og NRK der hun har jobbet som journalist, programleder og vaktsjef. For NRK har hun også laget flere dokumentarer for radio og TV, blant annet Bestemors krig som vant Åke Blomströms pris for unge dokumentarskapere i 2014. Mellom 2018 og 2020 har hun produsert podkasten Rørsla for LO Media.

Ida Karine Gullvik BW
graphic_element
Ida Karine Gullvik
graphic_element
graphic_element
Bjørn Olav Jahr BW
graphic_element
Bjørn Olav Jahr
graphic_element

Bjørn Olav Jahr

Journalist

Telefon: 980 11 273

E-post: boj@svarttrost.no

Bjørn Olav Jahr (f. 1969) er journalist i Svarttrost. Han har tidligere arbeidet i bl.a. Kapital, Dagbladet og Memo. I 2003 vant han SKUP-prisen for opprullingen av Finance Credit-saken. Bjørn Olav har lang erfaring som forlagsredaktør i Gyldendal, og har selv utgitt en rekke bøker, deriblant Hvem drepte Birgitte Tengs? (2015), Drapene i Baneheia (2017) og Prosessen mot Viggo Kristiansen (2021). Han har også hatt co-regi på TV 2s dokumentar-serie Hvem drepte Birgitte? (2018). I 2023 ble Bjørn Olav tildelt Den store journalistprisen for sitt arbeid med Baneheia- og Birgitte Tengs-saken.

graphic_element
graphic_element

Marte Solbakken

Journalist

Telefon: 408 43 419 

E-post: marte@svarttrost.no

Marte Solbakken (f. 1983) er feature- og kulturjournalist med lang erfaring fra NRK P2. Hun har også frilanset fra USA, og vært fast skribent for Klassekampen Musikkmagasinet. Radiodokumentaren Epilog for herr Bodin, som hun produserte for NRK i 2010, ble tildelt Åke Blomstrøms pris for unge dokumentarskapere. Marte har også jobbet som prosjektleder og tekstredaktør for Apple Music i Los Angeles, og hun har turnert og gitt ut plater som artist.

Marte Solbakken BW
graphic_element
Marte Solbakken
graphic_element
Nils Jakob Langvik BW
graphic_element
Nils Jakob Langvik
graphic_element

Nils Jakob Langvik

Lyddesigner

Telefon: 480 85 844

E-post: nilsjakob@svarttrost.no

Nils Jakob Langvik (f. 1975) er lyddesigner i Svarttrost, og er utdannet lyddesigner ved Den norske filmskolen. Han har vært tilknyttet NRK i over ti år, hvor han jobbet med radiodokumentarer, radioteater og dramaproduksjoner for TV. På CV-en har han suksesseier som Skam, Stjernestøv, Lik meg og Nødt eller sannhet. I tillegg jobber Nils Jakob med musikk, og i 2017 var han med å komponere Anja Garbarek og hennes siste plate «The road is just a surface» som ble nominert til Spellemannsprisen. Han har også gjort musikk/lyddesign for flere dans- og teaterproduksjoner for Hålogaland teater, Nordland teater, Trøndelag teater, Brageteatret m.fl.

Malin Instanes

Produksjonskoordinator

Telefon: 918 90 234

E-post: malin@svarttrost.no

Malin Instanes (f. 1996) jobber med presse, sosiale medier og grafisk design i Svarttrost. Hun har en bachelorgrad fra Oslo MET i medier og kommunikasjon. Tidligere har hun jobbet med kommunikasjon og innholdsproduksjon i offentlig og privat sektor. 

Malin Instanes BW
graphic_element
Malin Instanes
graphic_element
bottom of page